Nagy segítség egyesületünk számára, hogy használt, de jó állapotú konténereket kaptunk adományként az FGSZ Földgázszállító Zrt.-től, melyeket tárolásra, eső esetén pedig menedékként használhatunk.

A korábban gázátadó állomásokon alkalmazott műszer konténereket leselejtezték, de úgy gondoltuk, számunkra nagy szolgálatot tehetnének. Felvettük a kapcsolatot a szolgáltató céggel, és leírtuk, hogy az Erdőparkban kiválóan tudnánk ilyen konténereket hasznosítani eszközök tárolására, gyülekező helyként, esetlegesen diákok oktatási helyszíneként.

Az FGSZ kérelmünk alapján hozzájárult két hőszigetelt, 5,8 x 2,7 méter alapterületű fém konténer átadásához adományként. Kisebb javítás, átalakítás, festés és berendezés után eredeti terveinknek megfelelően alkalmasak lesznek mind ideiglenes emberi tartózkodásra (eső esetén behúzódni, ruházatot/táskákat lepakolni, iskolás csoportokat fogadni), mind a felszereléseink tárolására.

A felújítási munkákat részben a Zöld Küldetés tagjai végzik társadalmi munkában, emellett magánszemélyek és gazdasági társaságok is felajánlották segítségüket. Egyikük azt mondta: azért tesz így, mert jó ügyet képviselünk, és ő ezzel tudja támogatni a zöld eszmét.

Hálás köszönet minden segítőnknek, és szívesen fogadunk minden további támogatást a konténerek felújítása, bútorokkal berendezése során is!

Egyesületünk – habár nem volt elvárás az FGSZ részéről – viszonzásul segítséget nyújt a társaság kecskeméti üzemközpontjához tartozó zöldterület megújításában.

Kategóriák: Hírek