Szeretnénk köszönetet mondani a média munkatársainak, hogy ekkora mennyiségű hírt osztottak meg rólunk!

2019 November

A Petőfi Nyomda kollektívája is csatlakozott a 10 millió Fa nevű programhoz. Az éghajlatváltozás negatív hatásainak kivédésére indult civil kezdeményezés lényege, hogy rövid idő alatt 10 millió fát ültetnének Magyarországon.

8 gyümölcsfát ültettek el a 10 millió Fa Kecskemét közösség önkéntesei a Nagytemplom előtt az Élet Napján, november 9-én reggel. A fák, amellett, hogy javítják a levegő minőségét és hozzájárulnak a klímavédelemhez, emléket állítanak az egykori gyümölcspiacnak is, amelyet itt tartottak.

A Nagytemplom előtt szombaton 8 új gyümölcsfa került a földbe, tisztelegve a város múltjának gyümölcstermesztő hagyományai előtt. A kezdeményezéshez a Neumann János Egyetem is csatlakozott.

A Kincs című környezettudatos interaktív nap keretében sokféle programmal várták azokat a családokat, akiknek egy kicsit is szívügye a bolygónk sorsa, a környezetvédelem.

8 gyümölcsfát ültettek el a 10 millió Fa Kecskemét közösség önkéntesei a Nagytemplom előtt az Élet Napján, november 9-én reggel. A fák, amellett, hogy javítják a levegő minőségét és hozzájárulnak a klímavédelemhez, emléket állítanak az egykori gyümölcspiacnak is, amelyet itt tartottak.

Szombaton Kecskemét főterén nyolc gyümölcsfát – kajszit, almát, körtét – ültettek el a 10 millió fa kecskeméti csoportjának tagjai és a csatlakozó önkéntesek, a város utcáin, terein, óvodáiban és iskoláiban pedig ezekben a napokban további hatszáz facsemete és cserje kerül a földbe.

Egy hárst és egy szilfát ültettek a Kodály Iskola díszudvarán pénteken délután a 10 millió fa – Kecskemét csoport szervezésében. A hársfa árát szülők adták össze, a szilt pedig a közösség adományozta az intézménynek.

Mi, városi emberek nem sokat tudunk a fákról, de mégis sokan vagyunk, akik szívesen tennénk valamit a fákért: ültetnénk, gondoznánk, szeretnénk őket, csak éppen azt nem tudjuk, hogyan fogjunk ehhez hozzá.

Egy hársfát ültetett el szerdán a kecskeméti Vasútkertben Kis Miklós vidékfejlesztésért felelős államtitkár és Falu György alpolgármester, jelképesen ezzel kívánták felhívni a figyelmet az induló Országfásítási Programra.

Egy hársfát ültetett el szerdán a kecskeméti Vasútkertben Kis Miklós vidékfejlesztésért felelős államtitkár és Falu György alpolgármester, jelképesen ezzel kívánták felhívni a figyelmet az induló Országfásítási Programra.

A 10 millió fa közösség országos ünnepi ültetési akcióeseménye. Cél – az egy fő – egy fa elvét követve – 10 millió fa elültetése Magyarországon a lehető legrövidebb idő alatt, a lehető legtöbb ember bevonásával, nem megfeledkezve az utógondozás fontosságáról sem.

2019 Október

A 10 millió Fa Kecskeméti csoportja nyár óta aktívan tevékenykedik azon, hogy egyre több fa népesítse be a város és a térség utcáit és tereit. A csoport lelkes önkénteseinek hála már eddig is megszaporodtak a facsemeték Kecskeméten. November 9-én pedig közel ötven helyen ültetnek majd facsemetéket, az országos kezdeményezés első nagyszabású megmozdulásához, az Élet napjához csatlakozva.

Közeleg az Élet Napja. November 9-én 40 kecskeméti intézményben már egészen biztos, hogy lesz faültetés a 10 millió Fa kezdeményezéshez kapcsolódóan. Óvodák, bölcsődék, iskolák és a Neumann János Egyetem is csatlakozott az akcióhoz.

Mit gondol a klímaszakértő, a városfejlesztő és a főkertész a 10 millió Fa kezdeményezésről? Hogyan segíti a város az általános iskolások környezeti nevelését? Miért készítettek a fiatal művészek óriás sakkfigurákat a Kecskeméti Alkotóházban? A Kecskeméti Televízió októberi Ökosarok magazinjából kiderül.

2019 Szeptember

A 10 millió fa – Kecskemét közösségi találkozóját tartották hétfőn a Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Szakgimnázium és Szakközépiskolában. Farkas Barta Kata bemutatta a 10 millió fa kecskeméti közösségét és célját.

Kecskemét is csatlakozik ahhoz a kezdeményezéshez, amelynek keretén belül 10 millió facsemetét szeretnének elültetni Magyarországon. Városunk 110 ezer új fával gazdagodna a helyi közösség tervei szerint. Hétfőn este az ötlet megvalósításának jogszabályi feltételeiről tájékoztatták a civil összefogás résztvevőit a Kocsis Pál iskolában.

Vannak olyan forró nyári napok, amikor a boltig eljutni is embertpróbáló feladat. Ilyenkor akár egyetlen pici fa árnyéka is megváltó erejű lehet.

Szeretne elültetni tízmillió fát, minden hazánkfiának, ehhez kér segítséget – Bojár Iván András Facebook-üzenetével kezdődött minden július elején. Aztán maga is meglepődött, mennyi ember van, aki szintén szeretne már tenni valamit a Földért. Ma már 32 ezer ember követi a hetek alatt szakértőket, szervezetet, programot építő, környezetvédelmi mozgalommá fejlődött kezdeményezést, amelyhez sorra csatlakoznak a helyi közösségek.

2019 Augusztus

A „10 millió fa” elnevezésű civil kezdeményezés egyre nagyobb visszhangot kap az országban, nem véletlenül. Egy hónapja jött létre Facebook-csoportjuk, ma pedig már több tízezer követővel büszkélkedhetnek. Az ötletgazda, Bojár Iván András a szervezet Facebook oldalán is a faültetés fontosságára, sőt elkerülhetetlenségére hívja fel a figyelmet.

Országszerte közösségi faültetésekre sarkallnak a Facebookon. A 10 millió Fa elnevezésű kezdeményezés célja, hogy a kis és nagyvárosok, régiók közösségei, helyi ismereteiket kamatoztatva minél több fát ültessenek el. Hosszú távon pedig megvalósuljon 10 millió fa elültetése.

Kecskeméten is van már csoportja az egy hónapja indult 10 millió fa mozgalomnak, amely azt tűzte ki célul, hogy a lehető legrövidebb időn belül minden Magyarországon élő ember ültessen vagy kapjon egy új fát.

Országszerte faültetési akcióra hívják fel a figyelmet a legnagyobb közösségi oldalon. A 10 millió Fa elnevezésű kezdeményezés célja, hogy a kis és nagyvárosok, régiók közösségei, helyi ismereteiket kamatoztatva minél több fát ültessenek el.