ERDŐPARK SZÜLETIK

Kecskeméten

A „Kecskeméti Erdőpark” a természet alapú megoldások lehető legszélesebb eszköztárát felhasználó és bemutató, egyúttal széleskörű ökoszisztéma, rekreációs és kulturális szolgáltatások nyújtására alkalmas, speciális városi közjóléti erdő/közpark kíván lenni. 

Küldetése: magterület, ahol megvalósítható, fenntartható és bemutatható az ember és természet valódi együttműködése, amelyben az ember a természet részeként tekint önmagára.
Elhelyezkedése: A Duna-Tisza között félúton Kecskemét, az Alföld, illetve Magyarország középpontjában, az egykori Széktó területén, egy egészen sajátos adottságú, több értelemben is védett helyen.

A záportározó tórendszer, mint erősen emberközpontú, mesterséges karakterű mikrotáj oldása természetalapú megoldásokkal. Az eredmény várhatóan sokrétűen fog kisugározni és kihatni Kecskemétre, a tájra és az országra. 

Jövőnk egyik záloga a természettel való mélyebb összekapcsolódás, együttműködés.

Hosszú távon a Kecskeméti Erdőpark egy sokszínű növényvilágot felsorakoztató szabadon látogatható közpark lesz, amely helyet adhat

  • kulturális és szabadidős tevékenységeknek,
  • természetvédelemmel és fenntarthatósággal foglalkozó rendezvényeknek,
  • workshopoknak
  • valamint szakmai kiállításoknak, konferenciáknak.

Az ültetések hamarosan kezdődnek.

Kedves önkéntes, leendő szakavatott ültető. Ha ide tévedtél, bizonyára hallottál már a faültetési programról, s te is szeretnél tenni a jó ügy értekében. Ezt örömmel vesszük.
Reméljük tudsz időt szakítani megtanulni előzetesen a faültetés fortélyait, majd szívesen adnád át tudásod a faültetésben járatlan önkénteseinknek, és részt tudsz venni a betanításon, kérjük töltsd ki az alábbi jelentkezési lapot.

Jelentkezz Önkéntesnek!

Klímaváltozás hatásainak enyhítésére sokan és sokféle módon tehetünk, ennek a sokféleségnek az összhangja pont annyira fontos, mint az ökoszisztémák sokfélesége, melynek megóvása kiemelten fontos ebben a változó világban.

A projekt sikerességéhez, azonban több tucat önkéntesre van szükség! 

 

Ültetési időpontok

2022. március 19-20.
9:00-12:00, 13:00-16:00 (4 turnusban)

Esőnap

2022. március 26-27.

Erdők világnapja – iskolák számára nyitott ültetési időpont

2022. március 21.

További információ