A 10 millió fa Kecskemét és a Zöld Küldetés Egyesület önkéntesei lassan másfél éve gondozzák és öntözik a Széchenyi sétányi FürKÉSZ játszótér facsemetéit.

A facsemeték ültetésében a Pillangó Bölcsőde bölcsisei is részt vettek tavaly április 22-én, a Föld napja alkalmából tartott ünnepségen.

A folyamatos gondoskodás eredményeképp a facsemeték szépen fejlődnek, jövőre termést is hozhatnak a gyerekek nagy örömére.
Az idei aszály nagyon megviselte a játszótéren található növényeket is. A facsemetéken felül további fák is öntözésre szorulnak és a bokrok is szomjaznak. Legfőképp azoknak a fáknak van szüksége segítségre, amelyeknek a törzsét korábban – vélhetően – fűkasza megsértette, így nehezebben tudják eljuttatni a tápanyagot és a vizet a lombkoronájukhoz.

Az elmúlt hetekben is többen csatlakoztak segítő szándékkal: kisgyermekek, szülők és nagyszülők hordták kannákkal a vizet.

Edit és kislánya, Enikő a Lánchíd utcai Rüsselsheim játszótéren is rendszeresen öntözik a fákat. Amikor csak tehetik, Zoli és kislánya, Zoé is jön segíteni a FürKÉSZ játszótérre.

Aki szeretne hozzájuk csatlakozni, ezt a nyilvános fb-csoportot érdemes megkeresnie: https://www.facebook.com/groups/455784358870340

Kategóriák: Hírek