Március 5. és április 15. között hét hétvégén ültettek a Zöld Küldetés tagjai és önkéntesei a Kecskeméti Erdőparkban. Összesen 4700 facsemete került a földbe ezen a tavaszon, faiskolában pedig több mint 4 ezer vár még beültetésre, ezekre ősszel és jövő tavasszal kerül sor.
„Ha fújt, ha esett, kint voltunk és dolgoztunk, semmi sem riasztott vissza minket!” – összegezte a tavaszi ültetési időszakot Farkas Barta Kata, a Zöld Küldetés Egyesület elnöke a most szombati munkálkodást követően, amikoris 375 fát ültettünk el és 300-at iskoláztunk. A Közösségi Értékeink Szolgálatában Egyesülettől is volt segítségünk. 

A hét tavaszi hétvégi ültetés mellett a Termostar Kft. Csalánosi úton történő fásításában is részt vettünk, emellett facsemetékkel járultunk hozzá a Városüzemeltetési Nonprofit Kft. és a Hírös Sport tavaszi ültetéseihez. Lakiteleken esőkertes előadás alkalmával csemetéket osztottunk magánterületekre és az önkormányzatnak is adtunk. Facsemetéinket a 10 millió fa Alapítványtól kaptuk, egy részük a Kocsis Pál iskola kertjében volt leiskolázva.
Az Erdőpark a 2023 PDC-permakultúra tervező tanfolyam gyakorlati helyszíne is volt, ahol csemeteültetést és a kis fák ápolását sajátíthatták el az ország legkülönbözőbb részeiről érkezett hallgatók.
Öt helyszínen lettek leiskolázva még csemeték, amelyeket a következő időszakokban fogunk végleges helyükre ültetni, különböző városi területekre.

A következő fafajták csemetéit ültettük: molyhos tölgy, csertölgy, korai juhar, tatár juhar, virágos kőris, madárcseresznye, platán, vadalma, vadkörte, mirabolán, dió, mezei szil, kocsányos tölgy, cserszömörce, mezei juhar, kislevelű hárs, vénic szil. Cserjék: fagyal, kökény, húsos som, csíkos kecskerágó, vadrózsa, borbolya.
Csapatunknak ez volt a nyolcadik ültetési szezonja. Jövő hétvégén, április 22-én a Föld napját magvetéssel ünnepeljük. Természetesen ezután is lesz munka szombatonként, önkénteseink a mulcsolásban és a facsemeték megjelölésében tudnak sokat segíteni!

Kategóriák: Hírek