Március 23-án, szombaton 9 és 14 óra között együtt ültetnek fát a Zöld Küldetés Egyesület önkéntesei és a Menhely az Állatokért Alapítvány dolgozói a kutyamenhely kisfái telephelyén. Várunk mindenkit, aki kedvet érez a faültetéshez! Mi szerszámokkal készülünk, Te pedig hozd el a barátaidat, szomszédodat!

Fásításhoz kért segítséget ősszel közösségi oldalán a kecskeméti Menhely az Állatokért Alapítvány. Posztjukból tudtuk meg mi is, hogy a telephelyen kevés a fa, ezért nyáron árnyék híján gyakran szinte elviselhetetlen a meleg ember és kutya számára egyaránt: a homok felforrósodik és égeti a kutyák talpát. Pedig a telephely munkatársai szeretnének minden négylábú lakót hűvös kennelben elhelyezni, és annak is örülnének, ha a kutya játszótereket sikerülne fákkal beárnyékolni. Eddig önerőből ültettek és öntöztek, de most úgy látták, jól jönne a támogatás.

Mi pedig úgy gondoltuk, megpróbálunk segíteni ezen a problémán, ezért gyorsan fel is vettük a kapcsolatot a Menhellyel. A kutyák játszóterébe nagyobb fákat, míg a külső területekre vegyes telepítést (platán, vadkörte, vadalma, mezei juhar) tervezett Farkas Barta Kata, a Zöld Küldetés Egyesület elnöke. 

A facsemetéket március 23-án, szombaton 9 és 14 óra között együtt ültetik el a Zöld Küldetés Egyesület önkéntesei és a Menhely az Állatokért Alapítvány dolgozói a kutyamenhely kisfái telephelyén. Reméljük, ez az egyedülálló összefogás sok érdeklődőt mozdít meg! Várjuk az önkénteseket az ültetésre, adományokat a nagyméretű fák, a mulcs, komposzt, karók vásárlásához, és faiskolák, kertészetek felajánlásait is. Ha sikeres lesz ez a kezdeményezés, akkor tervezünk még további akciót a Menhely belső területeire is!

Jelentkezni itt lehet: menhely.zoldkuldetes.hu

Amennyiben adományával támogatni szeretné a Menhely az Állatokért Alapítvány telephelyén megvalósuló faültetést, úgy kérjük, utaláskor a megjegyzés rovatban tüntesse fel a következő szöveget:
Adomány, Menhely

Számlaszám (Zöld Küldetés Egyesület): 10401165-50526975-53531002

Fotók: Menhely az Állatokért Alapítvány